De laatste weken van het schooljaar zijn weer ingegaan! Zit jouw kind met zijn gedachten al bij de vakantie? En hoe sluit hij het jaar af? Als ouder weet je niet altijd precies wat jouw kind op welk moment moet kunnen. Daarom hebben we dit voor je op een rijtje gezet. Een voorproefje:

 

  • > Een kind in groep drie moet bijvoorbeeld tot twintig kunnen tellen, eenvoudige interpunctie kunnen onderkennen en kunnen geldrekenen tot 20.
  • > In groep vier is eenvoudige interpunctie van belang. Kinderen moeten verder onder andere open en gesloten lettergrepen kunnen spellen en kunnen vermenigvuldigen tot 50.
  • > Van kinderen uit groep vijf wordt verwacht dat zij kunnen optellen en aftrekken tot tienduizend, de tafels van 1 tot en met 10 kennen en de regels van de werkwoordspelling kennen.

 

Twijfel je of jouw kind een lichte achterstand heeft, ga dan eerst met de leerkracht in gesprek. Zij kunnen direct aangeven of dit het geval is. Mocht je kind inderdaad deze achterstand hebben, dan kun je op hier lesmateriaal vinden.