Van woensdag 5 oktober 2011 tot en met zaterdag 15 oktober 2011 vindt de Kinderboekenweek plaats. Het thema is “Superhelden,  over dapper durven zijn.”  Diverse helden  spelen deze periode een belangrijke rol: Pluk van de Petteflet, Pudding Tarzan, Meester Jaap, Ronja en de Roversdochter. Maar ook helden uit sprookjes  en het dagelijkse leven, zoals Mickey Mouse en de brandweer, staan in de belangstelling. Veel van deze figuren spreken tot de verbeelding van uw kind. Maar is deze week dan zo belangrijk?

 

Waarom is lezen zo belangrijk voor uw kind

 

U zult zich afvragen waarom ik zoveel aandacht besteed aan deze week en u regelrecht naar de zolder, de bibliotheek en de kinderboekenwinkel stuur. Waarom is het zo belangrijk dat uw kind in aanraking komt met boeken en (voor)lezen. Hieronder alvast een aantal zeer goede redenen.

 

  1. Lezen is een heerlijke bezigheid
  2. Uw kind doet via boeken ervaring op met het leven en de wereld  om hem/haar heen.
  3. Uw kind leert via boeken hoe het in bepaalde situaties moet reageren en wat het moet doen
  4. Lezen is dus goed voor de algemene ontwikkeling en de sociale contacten.
  5. Technisch lezen en spelling zal verbeterd worden.
  6. En de woordenschat wordt vergroot.

 

 

Waarom is de Kinderboekenweek zo belangrijk voor uw kind

 

Lezen is bijzonder belangrijk, zoals hierboven al vermeld is. En de kinderboekenweek is een uitgelezen moment om met uw kind de boeken in te duiken en uw kind enthousiast te krijgen of te houden om te lezen!

 

Nog een leuke tip

 

Haal uw oude sprookjesboeken of boeken met uw eigen kinderhelden te voorschijn. Bekijk ze samen met uw kind, lees voor of laat uw kind zelf (voor) lezen. Misschien denkt u dat deze boeken niet interessant zijn voor uw kind, maar het zal u nog verbazen!

Natuurlijk kunt u met uw kind ook een bezoek brengen aan de bibliotheek. Hier worden tal van activiteiten gehouden die te maken hebben met het thema ‘Superhelden’. Ook in de (kinder)boekenwinkel staat dit thema centraal. Verder krijgt uw kind bij aankoop van een boek het kinderboekenweekgeschenk gratis.

 

Profiteer van alle activiteiten die tijdens de Kinderboekenweek gehouden worden. Neem uw kind mee op boekenreis!